Tapahtumat

Tapahtumat 2018

Tulevat tapahtumat

06.02.2019

Kun bisnes kohtaa taiteen

Helsinki

Fodelsedag Blackpupil M Copy

Mitä tapahtuu, kun bisnes ja taiteilija kohtaavat? Kirjailijat, muotoilijat, kuvittajat, elokuvantekijät ja muut luovien alojen toimijat eivät välttämättä ajattele kaupallisesti. Se ei tarkoita, etteikö taiteesta voisi syntyä hyvää bisnestä. Miten löydetään yhteinen malli, jossa taitelijan riippumattomuus, vapaus ja luovuus yhdistetään teosten kaupallistamiseen? Miten bisnesajattelun voi oppia?

Moomin Characters, Bulls Press, Rights & Brands, Förlaget, SF Studios ja ACH architecture kutsuvat sinut aamupäiväksi storytellingin, taiteen ja liiketoiminnan maailmaan.

Seminaarissa tutustumme Suomen johtaviin taiteilijoihin kuuluvan Tove Janssonin matkaan tuntemattomuudesta maailmanlaajuiseen menestykseen. Puhumme myös brändin tasapainottamisesta ja siitä, miten suomalaista sisältöä myydään Ruotsissa. Seminaarin päätteeksi teemme katsauksen nykytilanteeseen: Miten luovaa työtä voi tehdä yrittäjänä ja miten bisnes voi oppia ymmärtämään taiteilijaa?

Paikkoja on rajoitetusti. Kieli: Ruotsi. Kuva: (c) Moomin Characters TM.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A.


12.02.2019

Ota myynnin murros haltuusi ja onnistu Ruotsin markkinoilla

Helsinki

Myynnin Murros

08:30 - 12:00

Myynti ja ostaminen ovat murroksessa, kun digitalisaatio muokkaa pelisääntöjä ja suunnitteluhorisonttia. Moni yritys eksyy myynnin ja markkinoinnin viidakossa. Tärkein taito on valmius reagoida, sillä kanavat, työkalut ja ostajien käyttäytyminen muuttuvat jatkuvasti. Tähän ajankohtaiseen aiheeseen pureudumme Suomen johtavan myyntivalmentajan Mika D. Rubanovitschin johdolla Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämässä myyntiseminaarissa.

Saamme myös kansainvälisen myynnin asiantuntijoilta Tanja Pihalta (Fondia), Immo Saloselta (Giosg.com) sekä Martta Riihimäeltä (Sympa) käytännön esimerkkejä siitä, miten tuotteita ja palveluita myydään Ruotsissa ja mitkä ovat keskeiset myyntikulttuurilliset erot Ruotsin ja Suomen välillä.
Tule kuulemaan parhaat onnistumisen ja opin paikat!

Ei osallistumismaksua. Seminaarin kieli on suomi.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


06.03.2019

Avaimet menestymiseen Pohjoismaissa

Vaasa

Alexander Parleros Webb

09:00 - 18:00

Pohjoismaat kuuluvat alueeseen, jolla on mitä parhaimmat edellytykset ottaa harppaus tulevaisuuteen ja tulla digitalisoidun maailman voittajiksi. Edellytyksenä on, että rakennamme tarvittavaa tietotaitoa ja luomme työmarkkinat, jotka vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin.

Minkälaista johtamista ja osaamista tarvitaan ja mikä määrää eron menestymisen ja epäonnistumisen välillä? Mitkä ovat vahvuudet, joille meidän kannattaisi rakentaa ja mitkä ovat puutteet, jotka meidän tulisi oikaista? Mitä päätöksiä poliittisten päätöksentekijöiden olisi tehtävä, jotta pohjoismainen toimintamalli voitaisiin viedä seuraavalle tasolle? Mitä voimme tehdä ja miten meidän pitäisi toimia yhdessä pohjoismaisella tasolla?

Seminaarissa hahmoitamme tulevaisuuden työmarkkinoiden ja yhteiskunnan suuntalinjat.

Seminaarin kielet ovat ruotsi ja suomi. Seminaarissa simultaanitulkkaus.

Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1


20.03.2019

Kevätlounas

Tukholma

11:45 - 14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen kevätlounas on suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän kohtaamispaikka. Vuoden 2019 kevätlounaan lounaspuhujana toimii Dagens Industri -lehden päätoimittaja Peter Fellman, joka kertoo havainnoistaan ja näkemyksistään otsikolla ”Yhdysvallat kääntyy sisäänpäin ja EU on pirstaloitunut. Onko aika vahvistaa pohjoismaisia markkinoita?”. Fellman palasi elokuussa DI:n päätoimittajaksi oltuaan kaksi vuotta lehden kirjeenvaihtajana Yhdysvalloissa.

Lounasmenyy: Grand Hôtelin Wallenbergare puolukkasurvoksella, vihreillä pienillä herneillä ja perunasoseella. Mineraalivesi/mieto olut. Kahvi ja suklaakonvehti.

Lounasmaksu 500 kruunua.

Risteilypaketti Helsingistä:
Yhteistyössä Silja Linen kanssa kauppakamari järjestää edestakaisen risteilyn Silja Serenadella Helsingistä kevätlounaalle Tukholmaan 19.-21.3.2019. Risteilyyn sisältyy yhden hengen A-hytti (seaside tai promenade), tervetuliaismalja, kolmen ruokalajin illallinen juomapaketteineen menomatkalla, 2 aamiaisbuffetia sekä buffetillallinen paluumatkalla. Pakettihintaan 200 euroa sisältyy myös kevätlounaan lounasmaksu. Paikkoja on rajoitetusti.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


14.05.2019

Vuosikokous

Tukholma

11:45-14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään vuonna 2019 Tukholmassa.
Kokous on avoin Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenyrityksille ja heidän edustajilleen.

Vuosikokoukseen ei voi vielä ilmoittautua.

Tukholma

Menneet tapahtumat